.7.Rozpustne połączenie





Przepis
2łyżki stołowe masła orzechowego
jajo
łyżka mąki kukurydzianej
soda
proszek do pieczenia
słodzidło (opcjonalnie)
banan

Wykonanie:
Białko ubijamy na sztywną pianę. Masło ucieramy z żółtkiem, mąką, sodą i proszkiem do pieczenia.
Delikatnie łączymy dwie masy i przelewamy do żaroodpornego naczynia. Na wierzch wykładamy plasterki banana. Pieczemy 15min w 200stopniach w termoobiegu.

Podajemy z miodem/syropem klonowym/ jogurtem, jak kto woli.:)


***
Dzisiaj dzień kobiet, a więc wszystkiego najlepszego kobietki!
Dzisiaj się rozpieszczamy i pozwalamy innym się rozpieszczać. Dzisiaj czekają mnie porządki, spakowanie się na jutro (ehh ja lekcje odrabiam w szkole bo w domu mam "ważniejsze" zajęcia), ugotowanie obiadu dla mnie i mamy, a później zakupy z tatą.
Planuję kupić jakąś ładną bieliznę, coś ciekawego ze spożywki i stylizowane widelczyki do ciasta.

18 komentarze:

  1. O ja, wygląda przeapetycznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak pysznie *.* Idelany kobiecy poranek!

    OdpowiedzUsuń
  3. też dziś u mnie ciacho na śniadanie :)
    wzajemnie Ci życzę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bajeczna ta rozpusta ;) Warto czasami sobie pozwolić na coś takiego ♥

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie takie znowu rozpustne to ciacho! ;) Ostatecznie mamy dzisiaj dzień kobiet! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no tak. kocham to połączenie banan-masło orzechowe, dlatego rozpusta ;)

      Usuń
  6. Rozpusta powinna być dzisiaj na porządku dziennym :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny przepis, zapisałam sobie!:)

    OdpowiedzUsuń

 

TAGI

agrest ananas awokado babeczka babeczki banan batat baton bezglutenowe biała czekolada białko bieg biozona biszkopt borówki brokuł browni brzoskwinia budyń bułka burak camembert cele chałwa chia chilli chleb chlebek ciasteczka ciastka ciasto ciecierzyca cukinia cynamon cytryna czekolada czereśnie daktyle deser drożdże drożdżówka dynia dżem fasola figa gdzie zjeść gofry goji granat granola gruszka herbata hotcakes iifym imbir inne jabłko jagody jaja jajecznica jajo jeżyny jogurt kakao kaki kalafior kanapki kandyzowane karmel karmelizowana karob kasza kasza jaglana kasza manna kasztany kawa kefir kiwi kluski knedle kokos koktajl krem kruszonka kurczak kurki len lepsza ja lody lunch łosoś mak makaron makowiec maliny mandarynka mandarynki mango marchew masło orzechowe maślanka mąka arachidowa mąka dyniowa mąka gryczana mąka jaglana mąka kokosowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka sezamowa migdały miód mleko mleko kokosowe morwa motywacja mus owsiano-jaglane racuszki musli na słodko naleśniki nektarynka nerkowce nie śniadaniowe obiad odżywka białkowa olej kokosowy omlet orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie oscypek otręby owsianka papaja papryka pasta sezamowa pasta słonecznikowa pasta z orzechów laskowych pestki pesto pęczak pieczarki pieczone piernik pierogi pietruszka pistacje placki placuszki płatki polenta pomarańcza pomidor popping porzeczka postanowienia poziomki pralinki primavika pudding pyłek quest rabarbar recenzja recenzje ricotta rodzynki ruskie ryż rzucam cukier sałata sałatka ser ser kozi serek homogenizowany serek wiejski serniczki sernik sezam siemie lniane słodkie słodko słonecznik smarowidło smoothie sok suszone owoce syrop klonowy szczypiorek szpinak śliwka śliwki śnaidanie śniadanie tahini targi tarta toffi tofu tofurnik tort tosty truskawki twaróg vege wanilia warszawa warzywa winogrono wiśnie woda kokosowa współpraca wypieki wytrawne wytrawnie zakupy zawody ziemniaki żurawina

Blogger news

Obserwatorzy

INSTAGRAM

Instagram