.22. Nadzieja umiera ostatnia



Naleśniki z kaszy jaglanej z bananem i masłem orzechowym, resztą banana, winogronem i jogurtem




Składniki:
60g kaszy jaglanej
pół szklanki wody
jajo
łyżka mąki kukurydzianej

Wykonanie:
Kasze zalewamy wodą i odstawiamy do lodówki na 12h. Po minionym czasie miksujemy kaszę blenderem, dodajemy jajo i mąkę, następnie jeszcze raz miksujemy.
Smażymy na rozgrzanej patelnie

***
Już jutro sztafeta w biegach przełajowych!
Z roztargnieniem łapię się jednak za głowę widząc jaki skład ustaliła nasza wf-istka.
Biegnę na ostatniej zmianie i dziewczyny stwierdziły, że jak coś nie wyjdzie to nadrobię.
Jak niby mam nadrobić czasy 9osób przede mną?
Nie jestem maszyną ani mistrzynią świata.
Trzymajcie jutro za nas kciuki, choć nawet ja nie widzę nas na podium.

14 komentarze:

  1. Będzie dobrze!
    Też zawsze biegnę ostatnia w sztafetach :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Kciuki na pewno będą mocno trzymane ! Możesz na mnie liczyć :)
    Zapraszam:
    http://grapefruitjuicesour.blogspot.com
    :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Będę trzymać kciuki bardzo mocno! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Powodzenia Ci życzę. Wygracie, nie ma innej opcji! :)
    Z jaglanej naleśniki to nowość, pycha :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Widzę, że nowy aparat wpadł już w Twoje ręce, zdjęcia wyraźniejsze i można podziwiać te pyszności - chociaż ja nie lubię robić zdjęć z lampą błyskową :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja na razie się uczę. Po za tym szarówka była a u mnie w kuchni ogólnie ciemno :(

      Usuń
  6. super pomysł z tą kaszą, spróbuję!

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny pomysł! Naleśników w takiej wersji jeszcze nie jadłam, ale bardzo podoba mi się pomysł i na pewno wkrótce wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń

 

TAGI

agrest ananas awokado babeczka babeczki banan batat baton bezglutenowe biała czekolada białko bieg biozona biszkopt borówki brokuł browni brzoskwinia budyń bułka burak camembert cele chałwa chia chilli chleb chlebek ciasteczka ciastka ciasto ciecierzyca cukinia cynamon cytryna czekolada czereśnie daktyle deser drożdże drożdżówka dynia dżem fasola figa gdzie zjeść gofry goji granat granola gruszka herbata hotcakes iifym imbir inne jabłko jagody jaja jajecznica jajo jeżyny jogurt kakao kaki kalafior kanapki kandyzowane karmel karmelizowana karob kasza kasza jaglana kasza manna kasztany kawa kefir kiwi kluski knedle kokos koktajl krem kruszonka kurczak kurki len lepsza ja lody lunch łosoś mak makaron makowiec maliny mandarynka mandarynki mango marchew masło orzechowe maślanka mąka arachidowa mąka dyniowa mąka gryczana mąka jaglana mąka kokosowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka sezamowa migdały miód mleko mleko kokosowe morwa motywacja mus owsiano-jaglane racuszki musli na słodko naleśniki nektarynka nerkowce nie śniadaniowe obiad odżywka białkowa olej kokosowy omlet orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie oscypek otręby owsianka papaja papryka pasta sezamowa pasta słonecznikowa pasta z orzechów laskowych pestki pesto pęczak pieczarki pieczone piernik pierogi pietruszka pistacje placki placuszki płatki polenta pomarańcza pomidor popping porzeczka postanowienia poziomki pralinki primavika pudding pyłek quest rabarbar recenzja recenzje ricotta rodzynki ruskie ryż rzucam cukier sałata sałatka ser ser kozi serek homogenizowany serek wiejski serniczki sernik sezam siemie lniane słodkie słodko słonecznik smarowidło smoothie sok suszone owoce syrop klonowy szczypiorek szpinak śliwka śliwki śnaidanie śniadanie tahini targi tarta toffi tofu tofurnik tort tosty truskawki twaróg vege wanilia warszawa warzywa winogrono wiśnie woda kokosowa współpraca wypieki wytrawne wytrawnie zakupy zawody ziemniaki żurawina

Blogger news

Obserwatorzy

INSTAGRAM

Instagram