.43. Być ideałem

Otrębowa szarlotka z rabarbarem na serku wiejskim


Składniki
200g serka wiejskiego
60g otrębów żytnich
2jajka
proszek do pieczenia
łodyga rabarbaru
słodzik/miód (u mnie stewia)
pół jabłka

Wykonanie:
Serek, otręby, proszek do pieczenia i jajka dokładnie mieszamy. Rabarbar kroimy w w drobną kostkę i dodajemy do ciasta. Masę wylewamy na blaszkę i układamy jabłko pokrojone w plasterki. Całość posypujemy cynamonem i pieczemy 20min w 200stopniach.

44B/22T/39W/520kcal

***
Nie ma ideałów, ale wszyscy do niego dążymy.
Czasem jednak zapominamy o jednym najważniejszym aspekcie: chcąc być idealnym musimy być idealni na wszystkich płaszczyznach. Nie możemy dbać tylko o dietę i ćwiczenia, a zaniedbywać naukę, przyjaciół, rodzinę, pracę, a nawet życie towarzyskie.
Wiem, że to nie jest łatwe, dlatego nie ma ideałów.
Ale kto powiedział, że nie możesz być pierwszy?
Róbmy wszystko żeby być idealną wersją siebie!

16 komentarze:

  1. A co zrobić jak ktoś za bardzo chce być idealny?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Perfekcjonizm jest tak samo zły jak olewatorski stosunek do wszystkiego :)

      Usuń
    2. podpisuję się pod każdą literą! :)

      Usuń
  2. Możemy być ideałem dla kogoś innego, a to już dużo :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To chyba daje najwięcej szczęścia :)

      Usuń
  3. Ja niestety wiele razy przekonałam się, że dążę za wszelką cenę do bycia perfekcyjną i niestety odbiło się to bardzo na moich relacjach z innymi ludźmi, a przede wszystkim na zdrowiu... Teraz na szczęście jestem mądrzejsza i nie popełniam już tych błędów. :-) Ludzi idealnych nie ma choć nie wiem jak bardzo byśmy się starali tacy być.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też wiele razy się o tym przekonałam. Myślę, ze to kwestia bardziej charakteru

      Usuń
  4. ten placek niczym ciatso wygląda *.*
    piękne słowa!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pomyśl sobie CAŁE CIASTO DLA CIEBIE i od razu dzień staje się piękniejszy :)

      Usuń
  5. Byłam pewna, że to ciacho! Koniecznie do zrobienia! :)
    Każdy ma inne pojęcie ideału i dla każdego słowo to co innego oznacza, czasem warto zostawić trochę miejsca na bycie nieidealnym, odpuścić, wyluzować i przestać przejmować się wszystkim- ale to tylko czasami :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wyjątek potwierdza regułę- jestem takiego zdania :)

      Usuń
  6. Bycie idealną wersją siebie - brzmi pięknie, ale nie należy zapominać o tym, że podejmując to wyzwanie, można się zagubić...
    Ostatnio mam ogrooomną ochotę na szarlotkę, a ty jeszcze kusisz!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wszystko przesadne prowadzi do zguby :)
      To czas ją zrobić! :)

      Usuń

 

TAGI

agrest ananas awokado babeczka babeczki banan batat baton bezglutenowe biała czekolada białko bieg biozona biszkopt borówki brokuł browni brzoskwinia budyń bułka burak camembert cele chałwa chia chilli chleb chlebek ciasteczka ciastka ciasto ciecierzyca cukinia cynamon cytryna czekolada czereśnie daktyle deser drożdże drożdżówka dynia dżem fasola figa gdzie zjeść gofry goji granat granola gruszka herbata hotcakes iifym imbir inne jabłko jagody jaja jajecznica jajo jeżyny jogurt kakao kaki kalafior kanapki kandyzowane karmel karmelizowana karob kasza kasza jaglana kasza manna kasztany kawa kefir kiwi kluski knedle kokos koktajl krem kruszonka kurczak kurki len lepsza ja lody lunch łosoś mak makaron makowiec maliny mandarynka mandarynki mango marchew masło orzechowe maślanka mąka arachidowa mąka dyniowa mąka gryczana mąka jaglana mąka kokosowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka sezamowa migdały miód mleko mleko kokosowe morwa motywacja mus owsiano-jaglane racuszki musli na słodko naleśniki nektarynka nerkowce nie śniadaniowe obiad odżywka białkowa olej kokosowy omlet orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie oscypek otręby owsianka papaja papryka pasta sezamowa pasta słonecznikowa pasta z orzechów laskowych pestki pesto pęczak pieczarki pieczone piernik pierogi pietruszka pistacje placki placuszki płatki polenta pomarańcza pomidor popping porzeczka postanowienia poziomki pralinki primavika pudding pyłek quest rabarbar recenzja recenzje ricotta rodzynki ruskie ryż rzucam cukier sałata sałatka ser ser kozi serek homogenizowany serek wiejski serniczki sernik sezam siemie lniane słodkie słodko słonecznik smarowidło smoothie sok suszone owoce syrop klonowy szczypiorek szpinak śliwka śliwki śnaidanie śniadanie tahini targi tarta toffi tofu tofurnik tort tosty truskawki twaróg vege wanilia warszawa warzywa winogrono wiśnie woda kokosowa współpraca wypieki wytrawne wytrawnie zakupy zawody ziemniaki żurawina

Blogger news

Obserwatorzy

INSTAGRAM

Instagram