.206. podróbka PETARDY

owocowo-owsiany baton ze spiruliną

Składniki:
szklanka płatków owsianych
szklanka suszonej żurawiny
pół szklanki słonecznika
1/3szklanki oleju kokosowego
3łyżki domowego dżemu malinowego
łyżeczka spiruliny

Wykonanie:
Żurawinę zalewamy gorącą wodą i odstawiamy.
Olej kokosowy rozpuszczamy. Wszystkie składniki razem z odsączoną żurawiną miksujemy, jeśli masa będzie za sucha dodajemy dżem malinowy na pół z olejem kokosowym.
Masę przekładamy do jakiegoś pojemniczka i wsadzamy do lodówki.


***
Skład inny niż oryginał, ale to wyszło spontanicznie.
Zapraszam wszystkich do spróbowania batonów ZMIANYZMIANY i przetestowania czy moja PETARDA jest tak samo wybuchowa!

,,Jeśli nie udaje się teraz, to tylko po to żeby udało się później jeszcze lepiej"
Moja nowa dewiza!
E tam OOM na juniorki młodsze i tak się tak nie patrzy, na Mistrzostwach Polski Juniorów za rok im pokaże.
Jeszcze nie powiedziałam ostatniego słowa i wy nigdy nie pozwólcie żeby ktoś powiedział je za was. To wy macie ostatnie słowo jeśli chodzi o wasze życie! Nikt go za was nie przeżyje!

Żyjcie!
Podnoście się po upadku!
Kiedyś się uda!

8 komentarze:

  1. Z takimi pysznościami energia gwarantowana✊😋😍!Na pewno pokażesz na co Cię stać😊, świetny cytat!

    OdpowiedzUsuń
  2. baton genialny, na pewno nie odbiega od oryginału :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Podróbka? :D Wygląda świetnie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale wykombinowane! A prezencja super :) Lubię naklejki Zmiany Zmiany, obkleiłam nimi sobie laptopa :D

    OdpowiedzUsuń

 

TAGI

agrest ananas awokado babeczka babeczki banan batat baton bezglutenowe biała czekolada białko bieg biozona biszkopt borówki brokuł browni brzoskwinia budyń bułka burak camembert cele chałwa chia chilli chleb chlebek ciasteczka ciastka ciasto ciecierzyca cukinia cynamon cytryna czekolada czereśnie daktyle deser drożdże drożdżówka dynia dżem fasola figa gdzie zjeść gofry goji granat granola gruszka herbata hotcakes iifym imbir inne jabłko jagody jaja jajecznica jajo jeżyny jogurt kakao kaki kalafior kanapki kandyzowane karmel karmelizowana karob kasza kasza jaglana kasza manna kasztany kawa kefir kiwi kluski knedle kokos koktajl krem kruszonka kurczak kurki len lepsza ja lody lunch łosoś mak makaron makowiec maliny mandarynka mandarynki mango marchew masło orzechowe maślanka mąka arachidowa mąka dyniowa mąka gryczana mąka jaglana mąka kokosowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka sezamowa migdały miód mleko mleko kokosowe morwa motywacja mus owsiano-jaglane racuszki musli na słodko naleśniki nektarynka nerkowce nie śniadaniowe obiad odżywka białkowa olej kokosowy omlet orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie oscypek otręby owsianka papaja papryka pasta sezamowa pasta słonecznikowa pasta z orzechów laskowych pestki pesto pęczak pieczarki pieczone piernik pierogi pietruszka pistacje placki placuszki płatki polenta pomarańcza pomidor popping porzeczka postanowienia poziomki pralinki primavika pudding pyłek quest rabarbar recenzja recenzje ricotta rodzynki ruskie ryż rzucam cukier sałata sałatka ser ser kozi serek homogenizowany serek wiejski serniczki sernik sezam siemie lniane słodkie słodko słonecznik smarowidło smoothie sok suszone owoce syrop klonowy szczypiorek szpinak śliwka śliwki śnaidanie śniadanie tahini targi tarta toffi tofu tofurnik tort tosty truskawki twaróg vege wanilia warszawa warzywa winogrono wiśnie woda kokosowa współpraca wypieki wytrawne wytrawnie zakupy zawody ziemniaki żurawina

Blogger news

Obserwatorzy

INSTAGRAM

Instagram